Sušená rajčata „Aglio Peperoncini“, koření a recept

Recept na sušená rajčata a koření Aglio Peperoncini vhoný na všechny těstoviny

Koření Aglio Peperoncini pro Vás přivážíme z prosluněné Itálie, a dovezli jsme také recept na lehce pikantní sušená rajčata nejen pro veškeré těstoviny.

Sušená rajčata a koření Aglio Peperoncini

Koření Aglio Peperoncini

Italská pikantní česneková směs ( koření ) “Aglio peperoncini“ nejen na všechny těstoviny. Výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, vhodná i do zapékaných pokrmů.

Pro svoji univerzálnost se dá s úspěchem použít i na minutky z kuřecího nebo vepřového masa. Obsahuje česnek, papriku pálivou, papriku sladkou, pepř bílý, petržel, sůl a další bylinky. Pokud máte rádi tradiční italskou specialitu, sušená rajčata, udělá Vám tento recept určitě radost. Antonín pro Vás z prosluněné Itálie dovezl tip na lehce pikantní variantu této lahůdky.

Sušená rajčata „Aglio Peperoncini“ – recept

Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 140 °C a připravíme si plech vyložený papírem na pečení. 1 kg větších a vyzrálých rajčat si omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a lžící nebo nožem vyjmeme středy (ty pak můžeme použít do rajské polévky nebo omáčky).

Ve větší misce pak rajčata promícháme se 100 ml kvalitního olivového oleje, osolíme 1 lžičkou soli a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem. Poté si rajčata rozprostřeme na plech slupkou dolů.

Rajčata nejprve pečeme 40 minut na 140 °C, poté snížíme teplotu na 50°c a sušíme asi 4 hodiny při této teplotě. Vzhledem k tomu, že každá trouba peče trochu jinak, se může čas sušení mírně lišit. Rajčata nám musí zůstat měkká. Po vyjmutí z trouby sušená rajčata posypeme směsí koření „Aglio peperoncini„. Použijeme asi 1 polévkovou lžíci, ale jestliže máme rádi pikantnější chuť, klidně přidáme. Rajčata naskládáme do vhodné sklenice a zalijeme až po okraj kvalitním olivovým olejem.

V této úpravě se dají konzumovat již druhý den. A v uzavřené nádobě a v chladnu nám vydrží bez problémů 8 týdnů. Použít se dají např. na těstoviny, salátů, nebo k vínu.

 

Použité suroviny:

1 kg větších rajčat, kvalitní olivový olej, 1 lžička soli, barevný pepř, směs koření „Aglio Peperoncini

Zadavatel tipu, rady, nabídky:

web:   http://koreni.cz/recipes.php?rid=211&utm_source=Email&utm_medium=email&utm_campaign=week_40_13
email:  koreni@koreni.cz
telefon:   377 235 412
 

Žádné komentáře zatím.

Okomentovat